Nederland

Daan (11) werd bedreigd door horrorclown: 'Hij had een keukenmes in zijn hand'

11 oktober 2016 19:13 Aangepast: 12 oktober 2016 05:31
Daan werd bedreigd door een horrorclown

De 11-jarige Daan werd in Almere door een horrorclown met een mes bedreigd. "Ik zag een clown met rode krullen, een blauwe broek en van die clownschoenen", zegt hij tegen RTL Nieuws.

Het gebeurde vorige week in de Stripheldenbuurt in Almere. De clown kwam plots tevoorschijn uit de bosjes en rende op Daan af. "Hij had een klein keukenmesje in zijn hand."

Geschrokken

Daan deed samen met zijn vader aangifte van bedreiging. Hij houdt zich groot en zegt slechts 'een klein beetje bang' te zijn dat de clown weer opduikt.

Daan is niet de enige die het is overkomen. De politie in Almere kreeg de afgelopen dagen veel meer meldingen van clowns die rondlopen met een mes.

Direct politie bellen

Wie een enge clown ziet in Almere wordt aangeraden om meteen 112 te bellen. De politie in Almere vraagt de lolbroeken om op te houden. Bovendien is er een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

Het fenomeen lijkt overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Daar zijn de clowns op verschillende plekken gezien. Later werden er ook enge clowns gezien in Australië, Nieuw-Zeeland en Frankrijk. De clowns in Australië waren gewapend met machetes, knuppels en zelfs een kettingzaag.

Verslaggever Pim Sedee sprak de geschrokken Daan in Almere. Bekijk de reportage hieronder.

Meer op rtlnieuws.nl:
Nu ook in Nederland? Politie Almere waarschuwt voor 'killer clowns'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`