Nederland

Ook 'Nederlandse' McDonald's-clown hangt pakje in de kast

12 oktober 2016 11:35 Aangepast: 12 oktober 2016 14:34

Ook de Nederlandse McDonald’s haalt mascotte Ronald McDonald uit de openbaarheid. Volgens het bedrijf is het op het moment niet gepast om de clown te laten optreden in de filialen nu er ook in ons land allerlei 'horrorclowns' opduiken.

"Wij hangen zijn pakje voorlopig even in de kast'', zegt het bedrijf. "We vinden het vervelend dat er clowns zijn die mensen de stuipen op het lijf jagen. Wij zijn een restaurant waar kinderen en hun ouders het naar hun zin moeten hebben, dus voorlopig treedt Ronald even niet meer op, we willen geen verwarring veroorzaken."

Jongetje bedreigd in Almere

Gisteren waarschuwde zowel de politie in Oss als die in Almere voor een agressieve clown die mensen de stuipen op het lijf jaagt. Zo werd de 11-jarige Daan in Almere door een horrorclown met een mes bedreigd. "Ik zag een clown met rode krullen, een blauwe broek en van die clownschoenen", zegt hij tegen RTL Nieuws

Het gebeurde vorige week in de Stripheldenbuurt in Almere. De clown kwam plots tevoorschijn uit de bosjes en rende op Daan af. "Hij had een klein keukenmesje in zijn hand."

Ook in Australië en Groot-Brittannië zijn diverse killerclowns gespot.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`