EditieNL

Opa Peter gaat los op dancefestival ADE: 'Ik neem alleen geen pilletje meer'

19 oktober 2016 13:50 Aangepast: 19 oktober 2016 18:39
Peter van der Aalst.

Ook al is hij net opa geworden, Peter van der Aalst gaat tot het gaatje op het Amsterdam Dance Event, dat vandaag begint. Het publiek van dancefestivals wordt steeds ouder, bewijst hij. "Een pilletje neem ik niet meer."

Vroeger draaide hij zelf. Daar is hij mee gestopt, maar Peter van der Aalst (49) uit Eindhoven pikt nog regelmatig een dancefeestje mee. Ook dit jaar gaat hij naar het Amsterdam Dance Event (ADE). Zijn levensmotto: voor dit soort evenementen word je nooit te oud.

Je bent opa en bijna 50. Ben je dan niet te oud voor het ADE?

"Ik vind van niet, want ik voel me geen opa. Toegegeven: als je undergroundachtige plekken opzoekt, ben je al snel een oude kerel. Maar dat maakt me niet uit. Ik hou van die sfeer. Bovendien: Armin van Buuren is ook de jongste niet meer. "

Worden bezoekers van dance-evenementen steeds ouder?

"Dat zie ik wel om me heen gebeuren, ja. De dancewereld is een relatief jonge scene. Langzaamaan worden de bezoekers ouder. In de popwereld is het al meer geaccepteerd. Niemand kijkt meer op van opa's op Pinkpop. Dat zie je in de dance-scene langzaamaan gebeuren. Als je van de muziek houdt, hoef je nooit te stoppen met dit soort evenementen. Je kunt tot je 80ste door."

Verandert het uitgaan als je ouder wordt?

"Jawel. Je gaat niet meer helemaal tot het gaatje, omdat het herstel langer duurt. Ik gebruik geen pilletjes meer bijvoorbeeld, maar ik sta nog wel de hele avond te dansen. Ik ben dan wel opa, maar dat zie je niet aan me hoor. Ik sta echt niet met een rollator te dansen."

Wat vindt je familie ervan dat je nog zo los gaat?

"Mijn vriendin gaat regelmatig mee naar feestjes en mijn kinderen soms ook. Die zijn 16, 18 en 20 jaar. Hartstikke leuk om met elkaar zo'n feest te pakken. Mijn omgeving vindt het helemaal niet gek. Ik ging vroeger ook altijd al naar dit soort feestjes. Ze zijn niet anders van me gewend."

Wat zijn je plannen op ADE?

"Ik ga maar één dag dit jaar. Jammer, maar ik heb dit weekend andere verplichtingen waar ik niet onderuit kan. Ik kijk heel erg uit naar het optreden van BondaX. En ik zoek de undergroundachtige optredens op. Daar is het publiek wel wat jonger. Maar dat kan mij niets schelen. Het wordt weer genieten."

Ouderen en hun dansskills – ook dat is genieten, bewijzen deze filmpjes:

ADE Amsterdam: wat is het?

  • Vanuit de hele wereld komen dj's, professionals uit de muziekindustrie en liefhebbers de komende dagen naar de 21ste editie van het Amsterdam Dance Event (ADE). De organisatie verwacht opnieuw een record te breken met zo'n 375.000 bezoekers.
  •  Op het programma staan van woensdag tot en met zondag ongeveer 2200 acts, verspreid over 450 evenementen op 140 locaties. Naast bekende Nederlandse dj's als Afrojack, Martin Garrix, Armin van Buuren en Hardwell zijn er ook optredens van internationale artiesten als Gilles Peterson, Tiga, Laurie Anderson, Philip Glass, David Guetta en Calvin Harris. Voor het eerst is er dit jaar ook een plek voor livemuziek, met een tweedaagse showcase in Paradiso, Melkweg en Sugarfactory.
  • Bovendien is er zoals elk jaar het conferentieprogramma, dé ontmoetingsplek voor professionals uit de dance-scene. Hier komen zo'n 450 sprekers aan het woord. Voor het eerst is er dit jaar de ADE Hackaton, waarbij honderd programmeurs tijdens een 24 uur durende marathonsessie slimme oplossingen verzinnen op het gebied van veiligheid, festivalbeleving en festivallogistiek.

Bekijk hier de video:

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks livestreams, artikelen, video's en foto's. 

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore