EditieNL

Bas krijgt hartverwarmend briefje van buurvrouw als reactie op homohaat

20 oktober 2016 11:18 Aangepast: 20 oktober 2016 17:29
Beeld © Facebook/Bas de Brouwer

Een dag nadat dit weekend een homostel op de pont in Amsterdam werd mishandeld, vond Bas de Brouwer een bijzonder briefje van de buurvrouw op zijn deurmat. "Kan wel janken", schrijft ze op het briefje dat Bas gisteren in een Facebookbericht plaatste.

"Ik vind jullie hartstikke lief", schrijft ze op het briefje aan Bas en zijn man naar aanleiding van het incident op de pont. "Ik hoop en bid voor u en uw man dat u veilig over straat kan lopen, zonder dat er een gek u lastig valt." 

Veel Amsterdammers hebben de afgelopen dagen op allerlei manieren hun steun aan de homogemeenschap betuigd nadat, naast het geweld op de pont, dit weekend ook religieuze anti-homoflyers door de hoofdstad waren verspreid.

De reacties zijn te extreem

De reacties op antihomo-incidenten zijn volgens Bas vaak te extreem. "Ik heb het briefje op Facebook geplaatst omdat ik de zachte kant van de discussie wil laten zien", zegt Bas. "Natuurlijk grijpen dit soort incidenten ons ook aan, maar door alleen met borden van tongende mannen over straat te gaan blijft het een welles-nietesdiscussie en stopt de communicatie." Praten en naar elkaar luisteren is volgens Bas de enige manier om elkaar echt te kunnen begrijpen. "Net zoals sommige mensen homoseksualiteit niet begrijpen, begrijp ik niet waarom mensen homo's niet normaal zouden vinden. We moeten daarover blijven praten."

In de gloria

Het stel woont nog niet zo heel lang naast de buurvrouw. "Toen de buurvrouw erachter kwam dat ze naast twee getrouwde mannen woonde, was ze helemaal in de gloria." Briefjes sturen de buren wel vaker naar elkaar, maar dit briefje vond Bas "echt heel erg lief". In reacties op het Facebookbericht wordt de buurvrouw geprezen om haar daad en noemen mensen het briefje 'hartverwarmend'.

Bas en zijn man hebben hun buurvrouw nog niet gesproken, maar wel een brief teruggestuurd. "Daarin hebben we heel groot geschreven 'je bent een schat'."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks livestreams, artikelen, video's en foto's. 

Lees meer op rtlnieuws.nl:
Jongeren in actie tegen anti-homoflyer: 'Dit is haat over de rug van anderen'

Flyer op met je homohaat: praat over homoseksualiteit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore