Nederland

Onderzoeksteam MH17 zoekt getuigen via emotionele video's

28 juni 2017 01:45 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Vrijwilligers zoeken in het rampgebied naar wrakstukken (archieffoto). Beeld © ANP

Bijna drie jaar na het neerhalen van vlucht MH17 zoekt het team dat de crash onderzoekt naar getuigen in Oost-Oekraïne om zich te melden. Vanaf vandaag worden emotionele oproepen verspreid van nabestaanden.

Het team dat strafrechtelijk onderzoek doet naar het neerhalen van vlucht MH17 hoopt zo getuigen in Oost-Oekraïne over te halen zich alsnog te melden. In de twee video's die het Joint Investigative Team (JIT) gaat verspreiden, vertellen nabestaanden van slachtoffers over hun verdriet en gemis. 

ZIE OOK: Nabestaande over traag MH17-onderzoek: 'Krijgen ouders van 83 nog uitsluitsel?'

De politie bevestigde na een bericht van het AD dat het vooral de bedoeling is om het onderzoek naar de fatale crash opnieuw onder de aandacht te brengen. "Als jaren verstrijken, kunnen mensen toch nog met belangrijke informatie zitten."

Via social media

Het zou bijvoorbeeld kunnen dat mensen na het neerstorten niet durfden te praten en nu wel. De Boeing 777 werd op 17 juli 2014 neergehaald met 298 mensen aan boord. Volgens de onderzoekers is duidelijk dat het toestel vanaf de grond werd neergeschoten met een zogeheten BUK-raket.

Het JIT gaat de filmpjes verspreiden via sociale media en via een Oekraïense denktank, het pro-Europese Donetsk Institute of Information.

Vanaf deze plek werd de BUK-raket afgeschoten

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore