EditieNL

Van fastfood naar haute frituur

21 oktober 2016 17:41 Aangepast: 21 oktober 2016 17:41
Beeld © iStock

High end fastfood doet het goed in Nederland. Speciale frietrestaurants en snackbarren schieten uit de grond. Met hun nieuwe concepten veranderen ze langzamerhand de fastfood cultuur in Nederland.

Taco Bell kondigde onlangs aan restaurants in Nederland te willen openen. Eindhoven krijgt de eerste vestiging van deze Amerikaanse fastfood keten, die gespecialiseerd is in Mexicaans eten. Het restaurant zal niet lijken op die in de Verenigde Staten, maar zal een 'high-end' fastfood restaurant worden, iets wat steeds vaker in Nederland voor komt.

Moderniseren

Zo heeft McDonalds de afgelopen jaren ook zijn formule aangepast. Zij zijn bezig om te moderniseren met behulp van bediening aan tafel, een bezorgdienst en de hele dag ontbijt. Op deze manier willen ze van het fastfood imago af en een meer 'classy' uitstraling krijgen.

Paul Moers is marketing deskundige en juicht de metamorfose die McDonalds ondergaat toe. "McDonalds heeft veel kritiek gekregen in het kader van obesitas. Daar speelt het bedrijf nu op in door de keuze bij de gast te leggen. Je kunt er een goede burger eten, maar de mogelijkheid om zelf een lekkere salade samen te stellen is er ook," vertelt Moers. "Nederland geldt echt als 'pilot' land voor McDonalds en daarom is het ook goed om te zien dat het aanslaat."

Gezond fastfood

Nederland houdt dus nog steeds van fastfood maar de restaurants lijken te veranderen. Zo zijn de chiquere varianten van de snackbar zoals SNCKBR en het Friet Atelier, waar je een frietje met truffelsaus kunt bestellen, erg populair. "Dit soort restaurants tillen de frituur naar een hoger niveau", aldus Moers.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`