EditieNL

Hoe het heurt: Nederlandse kinderen aan de etiquetteles

28 oktober 2016 17:14 Aangepast: 28 oktober 2016 18:39
Archieffoto Beeld © iStock Images

In Duitland is het heel gebruikelijk: etiquettecursussen voor kinderen. Onder het mom 'niemand wil zich voor zijn kind schamen' worden daar lessen gegeven over wijn inschenken of jezelf voorstellen. Is het tijd dat de Nederlandse kinderen ook bijgeschoold worden?

Yvonne van der Kroft van Etiquette à la carte geeft soortgelijke trainingen aan bedrijven, scholen en ook kinderen. "We leren ze wat etiquette is, wanneer je het nodig hebt en waarom het belangrijk is", vertelt Van der Kroft. Elkaar groeten, aankijken en wie het initiatief neemt bij het handen schudden zit daar allemaal bij inbegrepen. 

"Rekening houden met elkaar is belangrijk in etiquette en dat lijken veel Nederlanders te verwaarlozen". Van der Kroft heeft gezien hoe we in onze multi-culti samenleving daar aan voorbij gaan. "Iedereen moet zich 'Nederlands' gedragen, terwijl we met veel culturen samenleven. Er moet een middenweg worden gevonden."

Kids zijn enthousiast

De lessen die Van der Kroft tot nu toe aan kinderen heeft gegeven zijn met enthousiasme ontvangen: "Ze zagen het nut er wel van in. De kinderen begrijpen elkaar na de les ook beter, waardoor ze beter met elkaar omgaan."

Bekijk hier de reportage:

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`