Discriminatie

De politie deed niks met zijn aangifte, dus maakte hij een dancetrack

08 november 2016 19:05 Aangepast: 08 november 2016 19:49
Martin Schulz in de studio, tijdens de opnames. Beeld © Martin Schulz

De politie deed niets met zijn aangifte van discriminatie. Toen Martin Schulz hier in september in RTL Nieuws over vertelde kwam de politie wel in actie én kwam er een heuse dancetrack uit voort.

Martin Schulz werd vorig jaar in zijn eigen zaak in Enschede gediscrimineerd. 'Sieg Heil', riep iemand naar hem, terwijl hij de Hitlergroet bracht. Martin deed aangifte, maar de politie deed er niets mee.

Ervaringen op muziek

Een stamgast van Martins broodjeszaak, muziekproducent Tobias Bücken (23), zag het item op tv en wilde er wel wat mee. Hij vroeg Martin zijn ervaringen in een songtekst te gieten. Tobias maakte er muziek bij. De Duitse platenmaatschappij Dance All Day gaat het nummer begin december uitbrengen. 

"Ik wilde niet zielig thuis zitten, omdat er niets gebeurt met mijn aangifte. Ik wilde iets doen, er iets positiefs uithalen", vertelt Martin. "Het nummer gaat over discriminatie. Of je wit of zwart bent hetero of homo, het maakt niet uit. Ik wil hier vooral jonge mensen mee aan spreken. Vooral islamitische jongeren zijn soms erg intolerant."

Niet voor het eerst

Het is niet voor het eerst dat Martin als zanger te horen is. Eerder deed hij al achtergrondzang voor Dieter Bohlen (van onder meer Modern Talking) en werkte samen met Lou Pearlman (van de Backstreet Boys en NSYNC). Het nummer heet Take The Chance en wordt uitgebracht onder zijn artiesten naam Martin O’ Neill. 

Luister hier de eerste 30 seconden van het nummer

Inmiddels zit er schot in het politieonderzoek dat op last van de rechter is heropend. Na de uitzending is er een tweede getuige gehoord door de politie. Martin hoopt dat de man die hem discrimineerde door de Hitlergroet te brengen alsnog wordt veroordeeld.

`