EditieNL

Foto houdt mensen bezig: is dit een kat of een hond?

09 november 2016 15:10 Aangepast: 09 november 2016 16:00
Atchoum is een hit op social media. Beeld © Instagram/Atchoum - Twitter/n2o

Op social media circuleert een foto waarvan niemand weet of er nou een hond of kat op staat. De eigenaar onthulde uiteindelijk dat het om een kat gaat, maar tot die tijd waren mensen in tweestrijd.

De foto werd voor het eerst op Twitter gepost met de tekst: "Heb je een hond of een kat? Ik heb geen idee". Duizenden twitteraars deelden en liketen de tweet. Sommige mensen zijn overtuigd dat het gaat om een hond. Anderen beweren dat de 'typische kattenogen' duidelijk verraden dat het dus om een kat gaat.

Instagram

Uiteindelijk onthulde de eigenaar op Twitter dat Atchoum, zoals het dier heet, toch echt een kat is. Maar daarmee is de aandacht voor het beest nog niet weg. Op Instagram wordt de kat inmiddels gevolgd door 162.000 mensen. In de omschrijving op de Instagrampagina staat: "Ik ben harig, maar niet eng!!"

Ook werd speciaal voor de kat een website ontwikkeld waar zijn dagelijkse avonduren worden beschreven. "Ik ben Atchoum", staat er. "De harige, maar niet enge, Perzische kat uit Canada. Sommige mensen zeggen dat ik eruit zie als een hond, een uil, een gekke wetenschapper of de Grinch, maar ik ben blij mezelf te zijn." 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`