Nederland

Ook machinist (52) van treinongeluk Winsum verhoord als verdachte

19 november 2016 14:56 Aangepast: 19 november 2016 15:07
De ontspoorde trein bij Winsum wordt door Arriva geborgen Beeld © ANP

Naast de 29-jarige chauffeur van de melkwagen is ook de machinist van de Arriva-trein die erbovenop botste verhoord als verdachte. Beide mannen zijn thuis en blijven verdacht totdat duidelijk wordt wat er precies is gebeurd.

De specialisten van de verkeersongevallendienst van de politie doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Naast het technische onderzoek hebben rechercheurs van de politie onder andere getuigen en betrokkenen gehoord. Het OM zal na het onderzoek beslissen of de chauffeur en/of de machinist vervolgd worden in deze zaak.

Ontspoorde trein

In totaal vielen gisteren 18 gewonden bij de botsing op de onbewaakte overweg. Van hen zijn 11 naar het ziekenhuis gebracht, drie zijn wat ernstiger gewond, maar niet levensbedreigend. 

Intussen verloopt de berging van de ontspoorde trein volgens verwachting. De treinstellen worden momenteel van de rails getakeld. ProRail verwacht dat dit aan het einde van de middag klaar is. 

Eerste treinen

Daarna moet de tankwagen nog worden weggehaald en het spoor worden hersteld. Maandag zouden de eerste treinen tussen Groningen en Roodeschool weer moeten rijden.

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`