Nederland

Politie België: Nederlands zeiljacht kapseisde door afgebroken kiel

02 juli 2017 10:53 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Het drama vond plaats voor de kust.

Het Nederlandse zeiljacht is gisteren voor de kust van België met dodelijke gevolgen omgeslagen door een afgebroken kiel. Dat zegt de Belgische politie. Bij het ongeluk kwamen twee Nederlanders om het leven. Een 18-jarige opvarende wordt nog vermist, maar de zoektocht naar hem is gestaakt.

Het wrak is geborgen en ligt voor onderzoek op een kade in de havenstad Oostende. De federale politie zegt tegen RTL Nieuws dat het schip is gekapseisd doordat de kiel van het schip is afgebroken. Wat dat veroorzaakte is niet bekend.

Video: Beelden van de zoekactie

 

Door het ongeval, dat gebeurde tijdens een zeilwedstrijd, kwamen twee Nederlanders van 70 en 79 jaar om het leven. Een Nederlander van 18 wordt nog vermist. Twee Nederlanders (17 en 53) en een 37-jarige Belg werden gered.

Middelen maximaal ingezet

Volgens een woordvoerster van het Belgische Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum is gisteravond bij zonsondergang gestopt met het zoeken naar de vermiste. "We hebben alle middelen maximaal ingezet, maar helaas niemand aangetroffen. Er zijn geen nieuwe aanwijzingen die verder zoeken op zondag rechtvaardigen.''

Na zonsondergang werd begonnen met het bergen van het omgeslagen jacht Capella uit Breskens, dat nog altijd op zee ronddreef.

Meer op rtlnieuws.nl:

`