Gezondheid

'Moedervlekmeisje' kandidaat Miss Universe: 'Ze noemden me een monster'

03 juli 2017 09:36 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18

De 20-jarige Evita Delmundo wil volgend jaar voor Maleisië meedoen aan de Miss Universe verkiezing. Evita's lichaam zit onder de moedervlekken en ze werd hier in haar jeugd veel mee gepest. Inmiddels is ze voor veel vrouwen een rolmodel en heeft bijna 50.000 volgers op Instagram.

Evita Delmundo's hele lichaam is sinds haar geboorte bedekt met moedervlekken. Dat maakt haar auditie aan de Miss Universe verkiezing zo bijzonder. Evita doet mee aan de verkiezing omdat ze hier mee wil laten weten dat schoonheid van binnen zit: "Het gaat niet om het perfecte gezicht of het perfecte lichaam. Maar echte schoonheid zit in hoe je bent als persoon en de manier waarop je van jezelf houdt," vertelt Delmundo aan Elle Magazine.  

 

 

It's my dream ❤ Thank God --

Een bericht gedeeld door Ave Evita Patcey Delmundo-- (@evita_delmundo) op

Gepest in haar jeugd

Dat Evita auditie zou doen voor de Miss Universe verkiezing had ze in haar jeugd nooit kunnen bedenken. Ze werd toen veel gepest vanwege haar uiterlijk. "Kinderen noemden me monster of chocoladekoekje dat vond ik vroeger heel moeilijk om mee om te gaan."

Gelukkig neemt het pesten af als Evita ouder wordt. In een kerkkamp leert ze op 16-jarige leeftijd meer van zichzelf te houden. "Dit was eigenlijk het eerste moment waarop ik accepteerde wie ik was en hoe ik eruit zag."

 

 

Believe --

Een bericht gedeeld door Ave Evita Patcey Delmundo-- (@evita_delmundo) op

Operatie risicovol

Evita wilde vroeger heel graag haar moedervlekken weg laten halen, maar artsen raadden haar dit af. "Ze vertelden mij dat dit erg riscovol was voor mijn gezondheid. Dus er zat niets anders op om mijn lichaam gewoon te accepteren zoals het is. Maar nu ben ik dankbaar dat ik niets heb laten veranderen."  

 

 

Not very pretty but I show you how to run free. --

Een bericht gedeeld door Ave Evita Patcey Delmundo-- (@evita_delmundo) op

Evita hoopt volgend jaar de kandidate voor de Maleisische Miss Universe verkiezing te worden.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Lees meer op rtlnieuws.nl:

`