Nederland

Politie: Gevonden lichaam waarschijnlijk vermiste kickbokser Marc de Bonte

24 november 2016 20:58 Aangepast: 24 november 2016 22:47
Kickbokser Marc de Bonte Beeld © Privéfoto

De politie zegt dat het in Oirschot gevonden lichaam waarschijnlijk van de vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte is. De politie vermoedt dat op basis van de kleding van de vanmiddag in het Wilhelminakanaal gevonden man.

De Bladelse sportschool Training Unit, waar Bonte trainde, schreef vanavond op de Facebookpagina: "Zojuist hebben we te horen gekregen dat het gevonden lichaam voor 99 procent zeker Marc betreft. De lessen gaan daarom deze avond niet door. Wel is er gelegenheid om hier samen te komen.''

Video: Marc de Bonte waarschijnlijk gevonden

Gevonden auto

De Bonte vertrok begin november 's avonds bij een vriend in het Belgische Turnhout. Sindsdien is er van de 26-jarige Vlaming niets meer vernomen.

Vrienden en familie tasten in het duister over wat er gebeurd kan zijn. Marc woont het grootste deel van de tijd met zijn vriendin Marly de Laat in het Brabantse Best.

ZIE OOK: Kickbokser Marc vermist: 'We maken ons ernstige zorgen'

Zijn auto, een zwarte Renault Clio, werd gevonden in de Wilhelminakanaalstraat in Best. 

Vrienden zoeken

Zijn schoonfamilie maakte zich ernstige zorgen. De vrienden van De Bonte waren ook druk doende om hem te vinden. Ze deelden flyers uit, deden navraag bij benzinestations en hebben een beloning van 3500 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

ZIE OOK: Vrienden en politie zoeken naar vermiste kickbokser Marc

De politie meldt dat de identificatie van het lichaam nog moet nog plaatsvinden. Zaterdag staat de sectie op het lichaam van de man gepland. De politie doet verder onderzoek naar de doodsoorzaak. Daarbij wordt geen enkel scenario uitgesloten.

`