Nederland

Jessica doet geen aangifte meer: 'Het is zinloos, ze komen toch niet'

03 juli 2017 21:46 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Jessica Bozelie Beeld © RTL Nieuws

De politie laat deze zomer veel aangiftes van misdrijven liggen omdat er te weinig agenten beschikbaar zijn, zegt politievakbond ACP. Jessica Bozelie uit Nijkerk merkt dat de politie niets met haar aangiftes doet. "Vroeger belden we regelmatig de politie, maar nu niet meer."

Jessica moet bijna dagelijks rotzooi van ongeveer 50 hangjongeren uit de buurt opruimen, maar voor haar aangiftes is geen tijd. "De kinderen worden geplaagd, er wordt bijna iedere dag rotzooi gemaakt en ook de zwanen worden gepest", vertelt ze.

ZIE OOK: 'Overbelaste politie moet criminelen laten lopen'

"Vorig jaar hebben ze zelfs stukken hout met spijkers in het hoge gras in onze tuin gelegd en mijn kinderen zijn daarin gaan staan." De politie noemde het voorval in Jessica's tuin een poging tot zware mishandeling, maar deed er vervolgens niks mee. "Ze vertelden me letterlijk dat ze tijd tekort komen om alles goed aan te kunnen pakken." 

Op vakantie

Volgens Politiebond ACP blijven de aangiftes van 'mildere misdrijven' liggen omdat een deel van de agenten op vakantie is. De agenten die er wel zijn, zijn veel tijd kwijt aan festivals en andere evenementen. 

De vakbond pleit voor meer geld om extra agenten te kunnen inzetten, maar Jessica gelooft er niet meer in. "Vroeger belden we regelmatig de politie, maar nu heb ik al bijna een half jaar geen melding gedaan", zegt ze. "Het is zinloos, ze komen niet, ze komen te laat of ze kunnen niet. Ze doen gewoon niets." 

Meer op rtlnieuws.nl:
'Overbelaste politie moet criminelen laten lopen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore