EditieNL

#Follow Friday: Macenzo laat je op een nieuwe manier naar de wereld kijken

16 december 2016 11:21 Aangepast: 20 februari 2017 13:05
Beeld © Macenzo Instagram

Techredacteur Nina deelt iedere week een Instagram-account waarvan ze vindt dat jullie deze moeten volgen. Deze week tipt ze het Instagram-account van Dirk Bakker, Macenzo. Bomvol prachtige architectonische plaatjes. Het Instargam-account laat je op een nieuwe manier naar de wereld kijken.

Aan de hand van verschillende uitsneden of perspectieven geeft Dirk Bakker, eigenaar van het Instagram-account Macenzo, je een nieuwe kijk op de wereld. Saaie sombere gebouwen worden unieke plaatjes die je laten zien hoe mooi de wereld kan zijn. Dirk begon in 2012 met zijn Instagram-account. Hij wilde zijn voorliefde voor de lijnen van een stad vastleggen.

Spannende patronen

Deze voorliefde is ontstaan door jaren lang als DTP-er en vormgever werkzaam te zijn geweest in de grafische wereld. "Architectuur en grafische vormgeving hebben wel wat raakvlakken. Bij beide speel je met vormen, kleuren, lijnen en vlakken. Je creëert verschillende layouts en composities. Ik ben in mijn foto's altijd op zoek naar spannende grafische patronen en composities, of creëer deze zelf met architectonische elementen."

 

high rise əsıɹ ɥɓıɥ . #Rotterdam #Architecture #SeeMyCity

A photo posted by Dirk Bakker (@macenzo) on

Dirk schiet, naast zijn Canon camera, ook nog heel vaak met zijn iPhone. Hij is dan ook groot fan van het editen van foto's op zijn iPhone. "Er zijn tegenwoordig zoveel geweldige apps. Apps die ik veel gebruik om mijn foto's te editen zijn Snapseed en Enlight. Vooral Enlight vind ik geweldig, hiermee is echt heel veel mogelijk. Voor de perspectief correcties gebruik ik SKRWT." 

Samenwerking 

Naast zijn eigen account heeft Dirk ook samen met een aantal andere Instagrammers het city marketing project SeeMyCity opgericht. Hierdoor heeft hij veel fotografie ervaring op gedaan en leuke reisjes mogen maken. 

De favoriete Instagrammer van Dirk? Het account van Serjios. "Zijn geweldige minimal abstracte architectuur shots bewonder ik zeer."

 

Wood You? . #Haarlem #Bavokerk #Architecture #SeeMyCity

A photo posted by Dirk Bakker (@macenzo) on

 

Windows 8.0 . #Zaandam ##Architecture #SeeMyCity

A photo posted by Dirk Bakker (@macenzo) on

 

Balcony Fiesta . #Amsterdam #Architecture #SeeMyCity #WHParchitecture

A photo posted by Dirk Bakker (@macenzo) on

`