Nederland

Vossen doodgeschoten en opgehangen in bos: 'Dit is provocatie'

19 december 2016 12:16 Aangepast: 19 december 2016 13:14
Beeld © Heleen Eshuis

Heleen Eshuis fietste gisteren door het bos. En daar hingen ze: twee prachtige, maar dode vossen. "Ze hingen met tiewraps aan de achterpoten aan de tak van een boom. Wie doet zoiets? Afgrijselijk."

De vrouw ontdekte de dode dieren op een pad tussen Bussloo en Voorst. "Ik was eigenlijk blij dat ik alleen was. Het is ook één van mijn favoriete wandelroutes. Ik loop hier vaak met mijn kind, maar gelukkig dit keer niet."

In buik geschoten

De vossen hadden schotwonden in de buikstreek. Wie erachter zit, weet Eshuis niet.​ Ze denkt dat iemand hiermee wil provoceren. "Ze zijn gewoon doodgeschoten en op een afgrijselijke manier opgehangen."

Het schieten van vossen mag alleen onder bepaalde voorwaarden. Bekend is dat vossen overlast kunnen geven voor boeren, omdat de dieren het bijvoorbeeld op kippen gemunt hebben. "Ik heb ook weleens bezoek gehad van een vos. Maar dit is niet hoe je met de natuur omgaat."

Delen

Eshuis is een groot natuurliefhebber. Ze schrok zo van de dode vossen, dat ze vond dat ze dit op Twitter moest zetten. "Ik wil dit delen om te laten zien dat mensen hier kennelijk toe in staat zijn. Vreselijk."

De dieren, die op Landgoed Beekzicht hingen, zijn weggehaald door de jachtopziener. 


Thumbnail

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore