EditieNL

Tinderen met vrienden: vind je zo wèl de ware?

19 december 2016 13:20 Aangepast: 20 februari 2017 13:05
Tinderen kan vanaf nu ook op groot scherm met je vrienden. Beeld © iStock

Val jij altijd op de verkeerde? Tinder is vanaf nu ook beschikbaar op de Apple TV. Daardoor kun je vanaf de bank, met je vrienden, de app gebruiken. Samen op een groot scherm op zoek naar een leuke match.

Naar links (nee!) of naar rechts (ja!): Nederland swipet zich suf op Tinder. De datingapp wil niet zeggen hoeveel Nederlandse gebruikers er zijn, maar wel dat er in Nederland elke dag meer dan 50 miljoen keer geswipet wordt. De app is bovendien met 40 procent gegroeid vergeleken met vorig jaar.

Tinderen doen we niet alleen in bed, maar ook in de vriendengroep is de vleeskeuring populair. En daar heeft Tinder dus wat op gevonden. Alleen, met je vrienden tinderen, is dat niet heel ongemakkelijk? Wordt het dan nog meer een vorm van aapjes kijken of kom je door het commentaar van familie of vrienden juist tot betere inzichten?

Groepsdruk

Relatiecoach Paulien Timmer gokt dat het niet heel serieus zal zijn, dat tinderen met vrienden. "Ik zie het voor me dat je snel swipet. Ergens zou het wel heel mooi zijn om je vrienden te betrekken. Maar een serieuze relatie en Tinder gaan niet erg samen. Uit ervaringen van mensen om me heen zie ik het eerder als een datingservice dan een plek om een serieuze relatie te vinden." 

Door met z'n allen voor de tv te zitten wordt Tinder meer een vleeskeuring, verwacht de relatiecoach. "In een groep word je aangestoken, doe je je stoerder voor. Het wordt nog minder menselijk." 

Swipen met mama?

Kortom, de uitbreiding naar Apple tv is niet per se een positieve ontwikkeling, zegt Paulien Timmer. "Het resultaat is eerder een grappige avond dan een serieuze relatie. 

Misschien wel als je met je ouders gaat tinderen? Timmer: "Nou, gearrangeerde huwelijken zijn in een groot deel van de wereld nog heel normaal en hebben een hogere huwelijkstevredenheid. Maar al wil je moeder je helpen, ze kan zich maar baseren op vier foto's."

Chatten nog privé

Wat je trouwens niet op het grote scherm kunt doen is chatten. Als je een match met iemand hebt, zul je toch zelf op je telefoon contact moeten leggen. Misschien wel zo prettig eigenlijk, dat je vrienden dan niet ook nog mee gluren. 

Bekijk hier het fragment:

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore