EditieNL

Steeds meer mannen dragen make-up op hun bruiloft: 'Het is 2017, dus waarom niet?'

05 juli 2017 17:38 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Een bruidegom met make-up Beeld © Instagram

De bruiloft is voor veel mensen de mooiste dag van hun leven. Mannen strak in pak en vrouwen in een bruidsjurk. Veel vrouwen hebben op deze dag make-up op, maar nu blijkt dat ook steeds meer mannen de poederdoos pakken.

Vrouwen die op de grote dag lang in de make-up zitten: dat is voor velen een bekend gezicht. Anno 2017 zijn er ook steeds meer mannen die onder handen worden genomen. Stylist Mari van der Ven kan dat bevestigen. "Ik noem geen namen, maar ik heb al een aantal mannelijke bekende Nederlanders gehad die op hun trouwdag wat make-up op kregen."

Naturel

Waar vrouwen vaak lang in de make-upstoel zitten, is dat bij mannen alleen niet het geval. "Als mannen wat make-up op doen, is het vaak om de wallen weg te werken. Dit gebeurt dan met wat foundation", zegt Van der Ven. "Ook een beetje mascara zie je steeds meer. Het belangrijkste is wel dat het naturel moet lijken, dus veel wordt er niet opgedaan."

Zowel Kristen als Tyson hebben make-up op

Het verzoek om op een bruiloft wat make-up op te doen bij de man, ontstaat vaak vanuit een gezamenlijk idee. Een taboe op make-up bij mannen ziet Van der Ven dan ook niet echt meer. "Het is 2017. Waarom zou een man niet een beetje make-up op mogen?"

Meer lezen van rtlnieuws.nl:

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`