Nederland

De beste oliebol komt ook dit jaar weer uit Zuid-Holland

27 december 2016 05:27 Aangepast: 27 december 2016 13:17
Bedrijfsleider Arnold Kabbedijk poseert met de oorkonde bij Meesterbakker Voskamp Beeld © ANP

En opnieuw komt de beste oliebol van Nederland uit Spijkenisse. De maker van dit moois: Meesterbakker Voskamp.

Net als vorig jaar won Voskamp de AD Oliebollentest. Dat lukte hem overigens ook al in 2010. 'Absolute winnaar', 'lekker krokante korst', 'luchtig, goed gevuld en lekkere afbeet', vindt het AD-panel van de bollen van Voskamp.

160 oliebollenbakkers bezocht

Het is de 24ste keer dat de krant de oliebollentest organiseert. Dit jaar eindigt Bakkerij Brokking in IJsselstein als tweede. Bakkerij Aad Klootwijk uit Capelle aan den IJssel is derde.

Voor dit jaar werden 160 oliebollenbakkers bezocht. De verschillen aan de top zijn klein, vinden de proevers, maar de bollen van Voskamp steken er toch bovenuit.

Honderden uren training

De bakkers van Voskamp hebben honderden uren getraind. "Het is niet alleen het recept, alles moet kloppen. Ik moet zorgen dat mijn mensen onder optimale omstandigheden kunnen werken. De juiste apparatuur moet er staan. Maar wil het goed gaan, dan moet ook de chauffeur bij de les blijven. En de verkoopster moet vriendelijk tegen de klant zijn en verstand van zaken hebben, want anders is alles nog voor niets geweest'', zegt directeur Cees Weeda.

Het familiebedrijf Voskamp (met zeventien filialen en 180 medewerkers) produceert 13.000 oliebollen per uur. Vorig jaar gingen er meer dan 500.000 over de toonbank.

`