EditieNL

Nieuw op Instagram: Livestreams en handsfree filmen

02 januari 2017 11:20 Aangepast: 02 januari 2017 14:48

Instagram heeft de laatste tijd verschillende updates uitgebracht. Zo kun je nu livestreamen, stickers op filmpjes en foto's plakken in Instagram Stories en privé berichten naar elkaar sturen. Techblogger Nina Verberne heeft de nieuwe functies voor ons op een rijtje gezet.

Op alle foto's en video's die je aan je Instagram Stories toevoegt, kun je nu stickers plakken. Bijvoorbeeld een 'geotag' (die jouw locatie aangeeft), de tijd en stickers die met een bepaalde gebeurtenis te maken hebben. Denk hierbij aan het kerststickerpakket en sinds dit weekend het nieuwjaarspakket met vuurwerk en champagneglazen. Sommige stickers kunnen ook nog van kleur en vorm veranderen wanneer je er op stickers tikt. Je kunt onbeperkt stickers toevoegen aan je Instagram Story. 

Thumbnail

Story's opslaan

Instagram biedt sinds de laatste update ook de mogelijkheid om je verslag (je Instagram Story) op te slaan. Een functie die al eerder bij Snapchat mogelijk was. Daarnaast heb je nu een onbeperkt aantal tekstvakken in plaats van slechts één per foto of video. 

Het is nu ook mogelijk om foto's op te slaan. Onder elke foto die je op jouw tijdlijn staat, zit een bookmark-icoon. Hiermee kun je foto's opslaan. Handig als je bijvoorbeeld bij iemand een leuk restaurant voorbij ziet komen waar je ook een keer naartoe wilt. Of een lekker recept of een andere handige tutorial. Op je eigen profiel kun je vervolgens onder het tabblad 'opgeslagen' al je opgeslagen foto's en video's terugvinden. Alleen jij hebt toegang tot dit menu, niemand anders kan zien wat jij opslaat.

Thumbnail

Ook nieuw in de app is de mogelijkheid om handsfree te kunnen filmen, dan hoef je niet de hele tijd de knop vast te houden en heb je je handen vrij om bijvoorbeeld een instrument te spelen. Dit vind je naast de Boomerang-functie. 

Thumbnail

Wil je een filmpje of foto van je Instagram Stories liever niet aan je verhaal toevoegen? Dan kan je deze nu ook privé naar iemand sturen. Door op het pijltje te tikken kun je de foto of video toevoegen aan: je verslag of naar je vrienden. Deze foto's en filmpjes blijven dan 24 uur zichtbaar en zullen daarna verdwijnen. 

Goed om te weten: mocht iemand hiervan een screenshot maken, dan krijg je een melding. Net als bij Snapchat. 

Live Streams

Instagram heeft nu ook een live-functie. Hiervoor heb je voorlopig nog wel een geverifieerd account nodig. Daarnaast is dit momenteel alleen nog maar mogelijk in het buitenland. Grote kans dat dit binnenkort voor iedereen beschikbaar wordt. Als iemand live is komt dit bij zijn profielfoto te staan bovenaan je tijdlijn. 

Reacties uitzetten

Share the love, dat is waar Instagram voor wil staan. Daarom hebben ze afgelopen maand ook de mogelijkheid gelanceerd om ‘haters’ te verwijderen uit je volgers-lijst zonder dat je ze hiervoor hoeft te blokkeren. 

Thumbnail

Reacties beheren

Op het moment dat je een foto wilt plaatsen, krijg je altijd nog een scherm te zien waarbij je de foto ook kunt delen op andere social media netwerken. Hier kun je nu ook aanvinken dat je reacties wil uitzetten. Je kunt de reacties ook achteraf uitschakelen door op de drie stipjes bij een bericht te drukken.

Daarnaast kun je reacties ook filteren op scheldwoorden, dat gaat als volgt:  Tik in je profiel op instellingen en klik op reacties, hier kun je vervolgens ongepaste reacties blokkeren. Daarmee worden reacties met scheldwoorden geblokkeerd. In dit menu kun je ook zelf trefwoorden toevoegen. Noemt iemand je telkens bij je achternaam op je profiel terwijl je liever niet wil dat iemand deze weet, dan kun je ook je achternaam toevoegen aan dit lijstje.

Volgers verwijderen

Volgers verwijderen kan (wanneer je een privé account hebt) nu ook zonder dat je diegene hiervoor hoeft te blokkeren. De persoon in kwestie krijgt hiervan geen melding. Wil je bijvoorbeeld stiekem je moeder van jouw account verwijderen? Dan is dit de manier: ga naar je volgers op je Instagram-profiel > Zoek de desbetreffende persoon op > en tik op de drie stipjes. Let wel op dat zodra jij je profiel weer op openbaar zet, iedereen je gewoon weet kan volgen. Dus ook je moeder. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

`