EditieNL

Hometrainer voor kinderen: coole gadget of absurd idee?

06 januari 2017 12:00 Aangepast: 06 januari 2017 12:03
Smart Cycle Fisher Price

Kinderen zitten graag voor de tv of achter een tablet. Speelgoedfabrikant Fisher Price heeft nu een manier bedacht om kinderen aan het bewegen te krijgen terwijl ze naar hun favoriete video's kijken.

Uit een enquête van Fisher Price kwam naar voren dat kleuters ongeveer negentien uur per week video's kijken. Twintig procent van de tijd dat de kleuters aan het spelen zijn, spelen ze met een tablet. Waarom zou je deze kinderen dan niet wat meer laten bewegen terwijl ze met hun gadget bezig zijn? 

Trappen

Deze hometrainer voor kinderen heeft een tablethouder, maar je kunt hem ook verbinden met een televisie door middel van bluetooth. Zo kunnen de kinderen fietsen terwijl ze video's bekijken. Door te trappen doen de kinderen mee aan een spelletje op de tablet of tv. Hoe harder je trapt, hoe sneller het spel reageert. Het kind wordt op deze manier gestimuleerd om te bewegen.

De spellen die je kunt spelen met de hometrainer hebben allemaal een leerzaam element. Zo is er een spel met SpongeBob SquarePants dat ervoor zorgt dat je kind al fietsende iets leert over wetenschap en maatschappelijke problemen. 

Beloning

Pedagoog Krista Okma is geen voorstander van het nieuwe speelgoed. "In principe zou je kunnen zeggen, dat stimuleren om te bewegen geen probleem is", begint Okma. "Maar je kan toch ook gewoon buitenspelen? Waarom moet er een beloning aan worden verbonden?"

De hometrainer voor kinderen is dan ook niet haar eerste keus. "Ik ben het niet eens met de koppeling van een tv-scherm. Ook zie ik een jong kind liever de wereld buiten ontdekken dan op een hometrainer zitten." 

Niet goedkoop

Hieronder zie je hoe de hometrainer werkt: 

 

The Smart Cycle!

A video posted by Jessica L. Conditt (@jesslconditt) on

Goedkoop is de slimme speelgoedfiets niet. De hometrainer voor kinderen gaat rond de 150 euro kosten en zal pas in juni of juli verkrijgbaar zijn. Hij is namelijk net gepresenteerd op de techbeurs in Las Vegas.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op EditieNL:

`