Nederland

Mysterie: duizend dode vissen in kanaal

26 juni 2013 20:45 Aangepast: 26 juni 2013 21:11

In een stukje kanaal in het Noord-Brabantse Raamsdonk zijn ruim duizend dode vissen gevonden. Waar de dieren zo plotseling aan zijn gestorven, is nog niet bekend.

In een stukje kanaal in Raamsdonk (Noord-Brabant) zijn ruim 1000 duizend dode vissen gevonden. Waar de dieren zo plotseling aan zijn gestorven, is nog niet bekend.
 
Dat meldde Waterschap Brabantse Delta.

De vissen drijven voornamelijk in het Zuidafwateringskanaal, in het deel parallel aan de Kanaalweg. Ook in de sloot ten zuiden van de zogeheten Halve Zolenlijn, de spoorlijn naar Den Bosch, zijn de dode vissen gevonden. Omwonenden wordt geadviseerd geen water uit het kanaal te gebruiken, zo meldt BN De Stem.

Schepnetten
Het waterschap heeft de pompgemalen stilgezet om verspreiding van de kadavers tegen te gaan en doet onderzoek. Medewerkers van het waterschap zijn vandaag zeker tot zonsondergang bezig om de dode vissen uit het water te scheppen met kleine schepnetten. Mocht het nodig zijn, dan gaan ze morgen na zonsopgang weer verder.
Inmiddels zijn ook weer levende vissen in het water gezien, wat een goed teken is: het zou kunnen betekenen dat er in ieder geval geen gif in het water terecht is gekomen.
 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore