Nederland

Suriname: twee Nederlandse terrorismeverdachten gearresteerd

25 juli 2017 19:16 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © ANP

De Surinaamse politie heeft zondagavond twee Nederlanders gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Dat heeft het Surinaamse ministerie van Justitie en Politie bekendgemaakt.

Er zijn meer verdachten opgepakt, hoeveel en welke nationaliteit zij hebben is niet bekendgemaakt.

Gevaar ambassade

De arrestaties zijn volgens het persbericht van het ministerie niet het gevolg van informatie van buitenlandse inlichtingendiensten of andere landen. Er zou geen gevaar zijn tegen een ambassade of een missie in het land.

Het departement reageerde met die mededeling op berichtgeving van de lokale krant De West. Die meldt dat de Amerikaanse ambassadeur in Paramaribo beoogd doelwit zou zijn van IS-terroristen. Ook schreef de krant dat de Amerikaanse diensten de Surinaamse autoriteiten hadden ingelicht en naar Suriname waren afgereisd.

De Nederlanders, die van Surinaamse komaf zijn, zijn volgens hun advocaat ondergebracht op een geheime plek. Hij kan nog niets zeggen over de verdachte of de omstandigheden, omdat hij ze nog niet heeft kunnen spreken. Raoul Lobo werd door de ouders van de mannen benaderd om ze bij te staan.

Meer op rtlnieuws.nl:
Bouterse zegt vertrouwen in OM-baas op en wil dat hij opstapt