Sport

'Hiddink wordt coach van Barcelona'

22 juli 2013 19:27 Aangepast: 24 juli 2013 23:40


Guus Hiddink wordt de nieuwe coach van FC Barcelona, daar is Daily Mail althans stellig van overtuigd.

De Achterhoeker stopte maandag geheel onverwachts als hoofdcoach van Anzji Machatsjkala. In de afgelopen jaren verkocht de oefenmeester talloze clubs 'nee' om met de hulp van vele miljoenen het 'project Anzji' naar sportief succes te leiden. Uiteindelijk stopt Hiddink toch eerder dan gepland, naar verluidt vanwege een aanbod van 'Blaugranas'.

De Barcelona-geruchten worden versterkt door het feit dat Hiddink een maand geleden nog zijn contract bij Anzji verlengde en Rene Meulensteen aanstelde als zijn nieuwe assistent. Anzji moet het vanaf nu zonder Hiddink stellen, maar dat gaat volgens hem geen probleem worden. "De club heeft een geweldige toekomst. Ik ben blij dat ik deel heb mogen uitmaken van dit enorme project."

Meulensteen is vanaf vandaag de nieuwe hoofdtrainer van Anzji. Behalve Daily Mail zijn ook Russische media, waaronder Sovsport, ervan overtuigd dat Hiddink naar FC Barcelona gaat. De laatste hoofdtrainer van de Catalanen, Tito Vilanova, legde onverwachts zijn functie neer om gezondheidsredenen. De Spanjaard heeft een tumor aan zijn speekselklieren. Hiddink zou de gedroomde vervanger zijn.

ANP
`