Nederland

'Politie te soft en slecht bereikbaar'

11 september 2013 08:28 Aangepast: 12 september 2013 08:59

Ongeveer de helft van de Nederlanders vindt dat politieagenten te soft optreden en te weinig gezag uitstralen. Dat blijkt uit onderzoek naar het imago van de politie.

De Telegraaf schrijft over het onderzoek, dat is uitgevoerd in opdracht van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV). 
 
Slechts 40 procent van de Nederlanders heeft een blind vertrouwen in de politie. Ongeveer de helft van de burgers vindt dat agenten veel te soft optreden en te weinig gezag uitstralen. Bovendien zijn Nederlanders ontevreden over de bereikbaarheid van de politie, blijkt uit het onderzoek.
 
'Nog een wereld te winnen'
"Het zijn zeer opvallende resultaten die aangeven dat er nog een wereld te winnen is voor de politie en veiligheidssector in ons land", zegt prof. mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter van Stichting Maatschappij en Veiligheid.
 
Vier op de tien burgers zeggen zich af en toe onveilig te voelen, met name op treinstations, het openbaar vervoer, in cafés en discotheken. Drie procent zegt dit gevoel constant te hebben. Zes op de tien zegt dat er onvoldoende respect is voor agenten.
 
RTL Nieuws/ANP
`