EditieNL

Zo verdien je geld terwijl je op de bus wacht

20 januari 2017 16:15 Aangepast: 20 januari 2017 18:41
Beeld © iStock

Er kunnen op een dag best wat momenten zijn waarop je je eigenlijk een beetje verveelt. Tegenwoordig pakken we dan allemaal onze telefoon om een spelletje te spelen of te socializen, maar in deze loze minuten kun je heel makkelijk geld verdienen.

Je verdient er geen gouden bergen mee, maar ze kosten je dan ook maar een paar minuten. Uitzendorganisatie Timing introduceert micro-jobbing. Via Ask & Task volbreng je kleine klusjes op je telefoon waarmee je in mum van tijd een klein bedrag kan verdienen. 

Wat verdien je per taakje?

Binnen een paar klikken ben je al gebruiker en kun je aan de slag met je takenlijst. Wanneer je bijvoorbeeld 24 vragen beantwoordt over je mening over bezorgdiensten, verdien je in vijf minuten al 50 cent. Per taakje kan de beloning oplopen tot 2 euro, dus als je even doorwerkt heb je al gauw een leuk bedrag verdiend. 

De taken die worden aangeboden zijn dingen die niet door computers gedaan kunnen worden, dus vragen over je mening of je gevoel. Denk aan panel-onderzoeken en marktonderzoeken. 

'Iedereen kan meedoen'

In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is micro-jobbing al langer populair. Wieger Haske, directeur van Timing, is van mening dat micro-jobbing ook in Nederland zal aanslaan. "Iedereen kan mee doen, het is heel laagdrempelig. We zitten inmiddels al op 1700 gebruikers", vertelt Haske.

Ronald Dekker,  arbeidseconoom aan de Universiteit van Tilburg, vindt dat mensen het niet moeten zien als een vervanger voor 'gewoon' werk. "Het is een fijne bijverdienste, maar ruil het niet in voor echt werk. Ik denk dat het voor bijvoorbeeld studenten het meest geschikt is."

Bekijk het fragment:

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`