Nederland

Boek over René van der Gijp genomineerd voor NS Publieksprijs

15 september 2013 13:43 Aangepast: 15 september 2013 15:07

Het boek 'Gijp' van journalist Michel van Egmond is een van de zes genomineerde titels voor de NS Publieksprijs 2013. Dat maakte de stichting CPNB zondag bekend op het hoofdkantoor van de NS in Utrecht.

Het boek gaat over 'de opkomst, neergang en wederopstanding' van oud-voetballer, voetbalanalist en media-fenomeen René van der Gijp.

Eerdere nominaties
Naast 'Gijp' zijn 'Aan niemand vertellen' van Simone van der Vlugt, 'De voedselzandloper' van Kris Verburgh, 'Dit zijn de namen' van Tommy Wieringa, 'Reizen zonder John' van Geert Mak en 'De vergelding' van Jan Brokken genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Onder de kanshebbers zitten twee eerdere winnaars: Geert Mak (2000 en 2004) en Simone van der Vlugt (2010). De thrillers van deze schrijfster zijn al zes keer genomineerd.

De zes boeken behoren tot de best verkochte titels van het afgelopen jaar (mei 2012-mei 2013). Een selectiecomité van boekverkopers en bibliothecarissen maakte de keuze.

Stemmen via internet
Het publiek kan sinds vandaag via internet stemmen op een van de genomineerde titels. Daarnaast is er een 'kernjury' van 275 boekenliefhebbers die hun stem uitbrengen. Op 15 oktober wordt in De Wereld Draait Door het winnende boek bekendgemaakt.

De NS Publieksprijs is de enige jaarlijkse Nederlandse boekenprijs waarbij de lezer het laatste woord heeft. Vorig jaar won het boek Tonio van A.F.Th. van der Heijden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`