Nederland

3000 demonstranten bij protestactie Women's March in Amsterdam

21 januari 2017 15:23 Aangepast: 21 januari 2017 18:57
Beeld © ANP

In Amsterdam zijn zo'n 3000 mensen afgekomen op de Women's March, een protest tegen ongelijkheid en intolerantie naar aanleiding van de inauguratie van president Donald Trump.

De opkomst is boven verwachting, zegt de organisator. "Dat is fantastisch. Ik hoop iedereen dit positieve gevoel meeneemt in zijn eigen leven." De organisatie wil op 8 maart, Internationale Vrouwendag, nogmaals een mars houden.  

Thumbnail

Demonstranten in Amsterdam. (Foto: ANP)
 

Ook in Den Haag demonstreren mensen tegen Trump. Overal ter wereld zijn vandaag protesten gepland. Later vandaag is er ook een protestmars in Washington. De organisatoren daar rekenen op honderdduizenden demonstranten. 

Thumbnail

In Sydney, Australië, zijn ook duizenden op de been. (Foto: EPA)

Sommige betogers vrezen dat Trump weinig respect heeft voor vrouwen of seksuele minderheden. Anderen hekelen de neerbuigende opmerkingen van de president over immigranten en moslims.

De nieuwe president wordt al geruime tijd achtervolgd door beschuldigingen van aanranding en vermeende vrouwonvriendelijke uitspraken. Zo lekte tijdens de verkiezingen een opname uit waarop Trump leek te zeggen dat je als beroemdheid kan wegkomen met aanranding. "Je kan ze bij de poes grijpen, je kan alles doen'', zei Trump.

`