Nederland

Vader die stalker van dochter belaagde met schep blijft langer vast

23 januari 2017 16:44 Aangepast: 23 januari 2017 18:22
Archieffoto. Beeld © ANP

De 51-jarige vader uit Helmond die vorige week het heft in eigen hand nam door de belager van zijn dochtertje op te zoeken en te mishandelen, blijft nog zeker 14 dagen vastzitten.

De rechter-commissaris heeft zijn voorarrest verlengd. Mario H. was met oproepen op internet en in de regionale pers op zoek gegaan naar de voormalig tbs'er die zijn dochter online had lastiggevallen.

ZIE OOK: Wraakzuchtige vader gestalkt meisje verdacht van poging tot doodslag of moord

En terwijl de man ook gezocht werd door de politie wist de Helmonder hem donderdag als eerste te vinden in Eindhoven. Hij alarmeerde de politie nog maar wachtte de komst van agenten niet af.

Volgens getuigen heeft H. de stalker van zijn dochter met veel kracht met een metalen schep op het hoofd en lichaam geslagen. Hij bleef doorslaan toen het slachtoffer op de grond lag. De 46-jarige man heeft daardoor een hoofdwond, een wond aan zijn bovenbeen en breuken in armen en pols opgelopen. De aanklager verdenkt Mario H. van poging tot moord.

Slachtoffer was voorwaardelijk vrij

De 46-jarige Jack S. was voorwaardelijk vrij in afwachting van de behandeling van zijn strafzaak voor vergelijkbare feiten. Omdat hij afspraken met de reclassering aan zijn laars lapte, werd hij gezocht door de politie. De man werd donderdag in het ziekenhuis aangehouden en zit ook weer in voorarrest.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore