Henk Krol stopt

Curator wist niets van pensioengat Gay Krant

04 oktober 2013 09:35

De curator in het faillissement van de Gay Krant wist tot dusver niet dat er in het verleden geen pensioenpremie is betaald voor de werknemers. In opdracht van de curator onderzoekt een accountant nu de administratie.

Medewerkster Ilona van de Klundert van curator Louis Deterink heeft dat gezegd. Er zijn tot dusver geen vorderingen van de pensioenverzekeraar Nationale Nederlanden of uitkeringsinstantie UWV die gaan over onbetaalde premies, legde ze uit.
   
De berichten uit de Volkskrant worden meegenomen in het onderzoek. Het zou gevolgen kunnen hebben. Oprichter Henk Krol kan aansprakelijk gesteld worden. Ook strafrechtelijke consequenties zijn mogelijk, legde ze uit.
   
Vijf ton schuld
Kort na het faillissement is met de werknemers gesproken, vertelde Van de Klundert. Als ze de curator hadden verteld over hun pensioenproblemen dan was dat zeker in de twee faillissementsverslagen opgeschreven. De curator vindt het goed dat de werknemers hun documentatie nu hebben gedeeld.
   
De totale schuld van de Gay Krant bedraagt tot dusver ongeveer 5 ton. De Belastingdienst meldde zich met een vordering van ongeveer 90.000 euro. Volgens de curator zijn dat onbetaalde loonheffingen uit 2013, 2012 én 2011. Van de Klundert noemt het 'uitzonderlijk' dat zulke oude aanslagen nog niet zijn betaald. Consequenties voor het personeel heeft dat niet.
   
Eerder werd bekend dat belastingaanslagen bij de Gay Krant werden 'weggemoffeld'. In 2012 werden in een la een aantal ongeopende blauwe enveloppen gevonden. Het bedrijf van Krol deed aangifte tegen de administratrice. De curator zegt dat Krol hoe dan ook eindverantwoordelijk is.
   
 
RTL Nieuws/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore