Akkoord over begroting

'Politieke rust belangrijk'

11 oktober 2013 23:22 Aangepast: 11 oktober 2013 23:37
Beeld © ANP

Premier Mark Rutte vindt het belangrijk dat bij het beginnend economisch herstel nu een 'zekere politieke rust' wordt bereikt en er steun komt voor voorstellen die nodig zijn om Nederland verder naar het economisch herstel te brengen.

Rutte wees erop dat 700.000 mensen werkloos zijn, dat er grote problemen in de woningmarkt zijn, maar dat er tegelijkertijd sprake is van voorzichtig herstel. Hij noemde het bijzonder dat de drie oppositiepartijen hebben besloten hun steun te geven aan het sociaal- en financieel-economisch beleid.
 
De wensen van het CDA en GroenLinks, die aanvankelijk ook aan het begrotingsoverleg deelnamen maar afhaakten, zijn volgens Rutte terug te vinden in de plannen die vrijdagavond zijn gepresenteerd. Dat geeft hem hoop dat het kabinet in de Kamer 'een nog breder draagvlak voor de kabinetsmaatregelen' kan krijgen dan nu al mogelijk is met de steun van D66, ChristenUnie en SGP. "Alles is erop gericht om te komen tot meer economisch herstel. Banen, economische groei", zei Rutte.
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`