Einde Zwarte Piet?

Geen regenboogpieten na bedreigingen

23 oktober 2013 18:35 Aangepast: 23 oktober 2013 18:41

Het inzetten van regenboogpieten in Hoogezand-Sappemeer gaat niet door. Het idee is geschrapt nadat er veel bedreigingen binnenkwamen bij de stichting die het feest organiseert.

Het plan om pieten met alle kleuren van de regenboog mee te laten doen gaat niet meer door. Bij de stichting Minimaclub provincie Groningen, die het sinterklaasfeest organiseert, kwamen bedreigingen binnen naar aanleiding van het idee. 

"Gisteren rond 12:00 uur werden we geïnterviewd over het idee, toen kwamen er al tientallen mailtjes binnen", vertelt Appie Slangewo. Hij is vrijwilliger bij de stichting. "Daarbij waren mensen die heel netjes zeiden 'doe het toch niet', maar we zijn ook uitgemaakt voor SS'ers en NSB'ers. Bovendien kregen we ook veel doodsbedreigingen."

'Dan maar geen ludieke actie'
"Wij wilden dit juist doen om te laten zien dat het vooral om kinderfeest te benadrukken. Als je dan nu dit soort berichten hoort, is dat echt wel heel erg. Dan maar geen ludieke actie"

Het feest in Hoogezand-Sappemeer gaat wel door, maar dan wel met Zwarte Pieten. "Omdat we het risico niet willen nemen dat iemand iets geks doet. Het is ook een discussie van niks. We gaan wel gewoon sinterklaas vieren voor de kinderen."

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`