Nederland

Dode steenmarter uit deeltjesversneller krijgt mooi plekje in Rotterdams museum

27 januari 2017 14:34
De geprepareerde steenmarter Beeld © Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Een steenmarter die de deeltjesversneller bij Genève in november 2016 platlegde met haar geknaag en daarbij doodging, zal nog tijden worden herinnerd. Het dier wordt bijgezet in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

De steenmarter ging dood door een stroomstoot. Het verschroeide lichaampje is nu geprepareerd en toegevoegd aan de collectie 'dode dieren met een verhaal'. 'Deze collectie laat zien hoe en waar mens en dier met elkaar in botsing komen en wat de dramatische gevolgen kunnen zijn', schrijft het museum.

Samen met Dominomus en McFlurry-egel

De opgezette marter verkeert nu in het gezelschap van andere dieren die aan hun eind kwamen door botsingen met de mensheid. Bijvoorbeeld de McFlurry-egel, die stierf doordat hij met zijn kop in een beker van dit McDonalds-product vast kwam te zitten, en de beroemde Dominomus die in Leeuwarden werd afgeschoten omdat hij het evenement Domino Day 2005 in gevaar dreigde te brengen.

De steenmarter was een jong vrouwtje met een lege maag. Dat wees sectie in het museum uit. 'De steekvlam en hitte die bij de stroomstoot vrijkwamen, hadden de pels geschroeid, de snorharen verbrand, de nagels vervormd en de voetzolen verkoold.'

Meer op rtlnieuws.nl:

Steenmarter veroorzaakt grote stroomstoring

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore