Nederland

Agent ontslagen om webcamseks met 'minderjarig' meisje: 'Schande voor de politie'

31 januari 2017 22:05 Aangepast: 01 februari 2017 05:28
Archieffoto. Beeld © ANP

Een politieman is vandaag ontslagen omdat hij onder werktijd seksuele handelingen verrichtte via de webcam met een vrouw die zei dat ze 17 was. Hij droeg daarbij dienstkleding, ontdekte misdaadjournalist Peter R. de Vries.

Politie en justitie doen er alles aan om seksueel misbruik op internet te voorkomen en terug te dringen. "Er is een scherper beleid om te zorgen dat jonge meisjes en jongens online niet belaagd worden", zegt De Vries bij RTL Late Night. "Dat het hier toch gebeurt, is buitengewoon heftig."

Ontslagen agent na webcamseks met '17-jarige' ontkent zijn daden

De agent had via Skype contact met het meisje. Hij droeg daarbij zijn uniform. Misdaadjournalist Peter R. de Vries werd getipt door een vrouw die contact had met de man. Zij vertelde aan de agent dat ze 17 was, terwijl ze in werkelijkheid meerderjarig is.

Afspraakje maken

Het hield de man niet tegen om seksuele handelingen te verrichten. Hij wilde zelfs afspreken om naar haar huis te komen. 

De agent in kwestie is vandaag ontslagen. Korpschef Gery Veldhuis zegt dat het gedrag 'gênant en ranzig' is. "Hij zet zichzelf en zijn familie voor schut. Het is een schande voor politiemensen." 

Ontslagen politieman na webcamseks met neptiener: 'Ze heeft me er ingeluisd'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`