Nederland

Buma/Stemra bezoekt basisschool om Sinterklaas-cd's

21 november 2013 14:17

Een medewerker van Buma/Stemra heeft gisteren een basisschool in Leeuwarden verrast met een bezoekje vanwege Sinterklaasliedjes.

De auteursrechtenorganisatie wilde van de Trianovaschool weten of er de komende tijd Sinterklaas-cd's gedraaid zouden worden, want daar moet voor betaald worden. De school neemt met ingang van 1 januari 2013 namelijk geen licentie meer af bij Buma, en daarom ging een medewerker even een kijkje nemen.

Voor een coverband moet ook betaald worden
Het ging Buma overigens niet alleen om Sinterklaasliedjes, maar ook om cd's met kerstnummers en andere uitvoeringen met muziek. De directeur van de school heeft de Buma-inspecteur verteld dat de school dit jaar geen sinterklaas en kerst gaat vieren, maar dat er wel een band is die covers speelt.

Maar, voor die liedjes moet ook een licentie afgenomen worden bij Buma/Stemra, zo vertelde de medewerker de directeur. De directie voelt er echter niets voor om die 79 euro per jaar op te hoesten. Daarop vertrok de inspecteur weer, zonder daadwerkelijk in de school te zijn geweest.

RTL Nieuws
`