Sport

El Hamdaoui: we hebben allebei fouten gemaakt

27 november 2013 16:17 Aangepast: 30 november 2013 08:47


Mounir El Hamdaoui gaat in VI kort in op de clash die hij bij Ajax had met trainer Frank de Boer. "Achteraf hebben we allebei fouten gemaakt; hij, ik. Maar het loopt zoals het loopt. De Boer was net begonnen als hoofdtrainer, ook voor hem was het geen makkelijke situatie. En iedereen weet dat ik met Martin Jol een goede persoonlijke band had. Ik kan niet anders doen dan accepteren dat De Boer voor andere spelers koos."

In 2011 liet 'Mhami' nog weten Ajax alleen te zullen verlaten voor een internationale topclub. Nu zijn Fiorentina en Málaga twee alom gerespecteerde clubs, maar ongetwijfeld niet clubs uit het rijtje dat de aanvaller destijds in gedachte had. "Natuurlijk, hoop je stiekem altijd op méér. Maar je moet ook kijken wanneer ik die uitspraak heb gedaan. Dat was in een periode dat ik nog regelmatig speelde bij Ajax. Stel, er was destijds niets veranderd. Er zou geen trainerswissel - Frank de Boer voor Martin Jol - zijn geweest. Dan was die topclub voor mij reëler geweest."

Dat Ajax na zijn vertrek ieder jaar kampioen is geworden deert El Hamdaoui niet. "Haha, geen probleem. Voor mijzelf is het dan gebleven bij één landstitel met Ajax en daarvóór één met AZ. En daarbovenop twee mooie buitenlandse clubs. Dat is voor mij eigenlijk net zo mooi."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore