Economie

Investeerders gezocht

03 december 2013 12:17 Aangepast: 03 december 2013 12:23
Simon Douw van Crowdfunding Consultancy bureau Douw&Koren vindt het lastig om te zeggen of de renteprecentages daadwerkelijk te hoog zijn

Crowdfunding is helemaal hot. Steeds meer projecten van ondernemers, start-ups en particulieren worden gefinancierd met hulp van het publiek. Veel plannen halen het niet, maar tussen alle ideeën staan vaak hele mooie plannen.

Wie naar een platform als Kickstarter, oneplanetcrowd of CrowdAboutNow gaat wordt overstelpt met suggesties om je geld aan te besteden. Ook Toekomstmakers houdt deze websites in de gaten. Een paar van die initiatieven willen we graag delen.

Kano

Je computer als een lego-pakket. Dat is wat de Kano-computer in het kort is. Door zelf je pc als bouwstenen in elkaar te zetten begrijp je de machine veel beter. Bovendien is het ook gewoon leuk om zelf een normaal zo ingewikkeld apparaat in elkaar te sleutelen.

Bij de computer krijg je een geluids- en videokaart, een draadloze server en verschillende spelletjes. Een succes is het zeker, het idee heeft al 948 procent van zijn geld binnen. Met 948.991 dollar een mooie score

Design jurkjes

Het Nederlandse idee van Harmke Ebbers, Designer Rental, wil vrouwen helpen onbetaalbare jurken toch beschikbaar te maken. Via een website kunnen dames hun designer outfits uitkiezen die ze dan een avond kunnen huren. Ook mode-advies is bij het idee van Ebbers inbegrepen.

Het is de bedoeling om de collectie jurken uit te breiden met accessoires. Maar voor het zover is moet er nog wel geïnvesteerd worden. Op dit moment is 24 procent van de beoogde 15.000 euro binnen. 

Waterraket

Een goedkope manier om de ruimte te verkennen. Dat was voor de mensen achter de CAT-raket (CubeSat Ambipolar Thruster) de motivatie om aan hun raket te werken. Met behulp van water stuwt het ruimteveer zich voort. Zo moeten we meer te weten komen bijvoorbeeld satellieten en de manen van Jupiter en Saturnus.

Over 18 maanden moet de eerste kunstmaan de lucht in gaan. Met nog 17 dagen te gaan staat de funding-teller nu op meer dan 31.000 dollar, daar moet in ieder geval nog 19.000 dollar bij om de eerste satelliet de ruimte in te krijgen. 

Limoncello

Het zal je maar gebeuren, je vindt een familierecept van een Limoncello. Dan wil je maar een ding: zorgen dat de drank er ook komt. Brandon Zabbia ging daarmee aan de slag en zocht naar investeerders. En met resultaat. Zijn drank, Di Zabbia, is al landelijk te krijgen

Maar de zoektocht naar financiële sponsoring gaat verder. Het is de bedoeling om het assortiment uit te breiden en internationaal de boer op te gaan. Inmiddels heeft de biologische drank al meer dan 25.000 euro opgehaald. Dat is ruim 127 procent van wat Di Zabbia dacht nodig te hebben. 

Heb jij een mooi crowdfundingproject? Mail ons op toekomstmakers@rtl.nl en wie weet zie je jouw idee binnenkort terug.

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`