EditieNL

De Grote Online Datingtest

11 december 2013 15:35 Aangepast: 18 december 2013 17:24

Vandaag wordt het Keurmerk Veilig Daten gelanceerd. Maar, vind je op datingsites met dit waarborg ook echt een leuke, betrouwbare date? EditieNL test het met drie vrijgezellen. Zullen zij komende kerstavond samen of alleen aan de glühwein zitten?

Oplichterij is aan de orde van de dag in online datingland. Daarom heeft de Consumentenbond samen met grote datingsites het Keurmerk Veilig Daten in het leven geroepen.

Ze hebben gezamenlijke afspraken gemaakt over veiligheid, betrouwbaarheid, transparantie en klantvriendelijkheid.

Wil een datingsite in aanmerking komen voor het keurmerk, dan moeten ze bijvoorbeeld hun profielen op orde hebben, snel op klachten reageren en aangesloten zijn bij een onafhankelijke geschillencommissie.

Veilig daten
Bart Combée, directeur van de Consumentenbond is blij met deze ontwikkeling. "Dankzij dit nieuwe keurmerk kunnen consumenten meteen zien of een datingsite veilig en klantvriendelijk is."

De datingsites die als eersten het Keurmerk Veilig Daten uitgereikt krijgen zijn:

  • Lexa
  • Relatieplanet
  • Pepper
  • PARSHIP
  • Match4me
  • e-Matching
  • Paiq
  • 50plusmatch
  • eDarling

Testing! Testing!
Leuk en aardig zo’n keurmerk, maar wat zegt het in de datingpraktijk? Dat gaan deze drie singles voor ons uitzoeken:

Chung, 42 jaar uit Houten

Thumbnail

Chung is sinds drie jaar gescheiden. Zijn ervaringen met datingsites zijn tot dusver negatief. Het is hem nog nooit gelukt om een date met zo’n site te scoren. Hij krijgt voornamelijk aandacht van vrouwen uit Nigeria, die willen dat hij een ticket naar Nederland betaalt.

 

Naomi, 42 jaar uit Utrecht

Thumbnail

Naomi reageerde vooral op onze oproep omdat ze een paar wijntjes op had. Ze heeft al wat datingsites geprobeerd, maar haar ervaring is dat iedereen zich anders voordoet dan-ie is.

 

Bernadette, 26 jaar uit Utrecht

Thumbnail

Bernadette vindt het weer eens tijd om te gaan daten, nu ze vier maanden vrijgezel is. Ze heeft nog geen ervaring met online daten, maar vindt het wel interessant. Ze is vooral benieuwd hoe ze iemand goed moet beoordelen.

 

Videodagboek
Onze vrijgezellen testen de drie grootste datingsites uit: Relatieplanet, Pepper en Lexa. Op alle drie de sites maken ze een profiel aan en proberen ze het date-avontuur aan te gaan.

Op kerstavond komen we bij ze terug om te kijken of ze hun liefde hebben gevonden en via welke site.

EditieNL
`