2000 computers gehackt

Bedrijven staan in de rij voor opgepakte superhacker (18)

07 januari 2014 07:40 Aangepast: 07 januari 2014 15:55

De 18-jarige scholier die afgelopen oktober is aangehouden voor het hacken van duizenden computers, hoeft zich over een baan geen zorgen te maken.

Meerdere bedrijven hebben zich gemeld en willen hem een plek aanbieden, zegt zijn advocaat Jaap Spigt in het AD. "De bedrijven zouden van zijn kennis gebruik willen maken op het gebied van de beveiliging van hun software", aldus Spigt. "Zijn kennis is goud waard." 

Voor de rechter
De jongen zit nog in voorlopige hechtenis en moet volgende week voor de rechter verschijnen. De politie ontdekte miljoenen 'gestolen' bestanden op zijn computer. De scholier bleek op afstand webcams van besmette computers te kunnen bedienen en beeldmateriaal binnen te halen.

Omdat op de computer van de 18-jarige Rotterdamse hacker ook tientallen foto's van tieners in seksuele poses zijn gevonden, wordt hij naast computervredebreuk ook verdacht van het bezitten en verspreiden van kinderporno.

Ook zou hij het gestolen vwo-examen Frans online hebben gezet. Volgens de advocaat is het een 'zeer slimme jongen' die puur voor de kick hackte.

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore