Nederland

Asielzoekers Amsterdam kraken opnieuw pand: de Vluchtgarage

13 december 2013 17:34
De groep uitgeprocedeerde asielzoekers verhuist regelmatig naar een andere locatie Beeld © ANP

De groep uitgeprocedeerde asielzoekers die sinds vorige week door Amsterdam zwierf, heeft een nieuw onderkomen gevonden. Voor de circa 90 personen van de actiegroep We are here too, die niet in aanmerking komen voor opvang in de voormalige gevangenis, is opnieuw een pand gekraakt.

De groep zoekt zijn toevlucht nu tot de Vluchtgarage, een kantoorgedeelte van een oude garage in Amsterdam Zuidoost. De garage aan de Klarenbeek is eigendom van het stadsdeel, maar hij zou al jaren leegstaan.

'Groep wil meedenken over bestemming pand'
"We zijn op de hoogte van het feit dat er wordt nagedacht over een creatieve nieuwe bestemming voor het pand, hetgeen we niet willen tegenhouden", schrijven ze in een verklaring. "We willen daar graag aan meewerken en meedenken en hopen tot het zover is hier te kunnen blijven wonen."

De mensen van We are here too wilden ook naar de oude gevangenis aan de Havenstraat, maar dat kon niet omdat ze volgens de gemeente niet behoorden tot de asielzoekers van wie de dossiers zijn bestudeerd. Ook waren er voor deze mensen geen afspraken gemaakt met het ministerie van Veiligheid en Justitie.

RTL Nieuws/ ANP
`