EditieNL

Bootcamp: de 5 tips

27 december 2013 17:30 Aangepast: 28 december 2013 12:44

Voor iedereen die een kerstkransje te veel heeft gegeten, kan bootcamp een uitstekende manier zijn om de overtollige kilo's te slijten. 5 tips van Angélique Heijligers voor een geslaagde bootcamp.

Tip 1. Bootcamp is fitness in de buitenlucht. De sport is al heel oud, maar de laatste tijd is het opvallend populair. Oorspronkelijk is bootcamp een wervingstraining voor militairen. Simpel gezegd is het een combinatie tussen lopen en krachttraining. Best pittig dus. Mijn eerste tip: ga niet te snel van start. Je gebruikt pezen en spieren die je normaal nooit gebruikt, wees dus voorzichting.

Tip 2. Kleed je op het weer. Je kunt best met dit weer gaan bootcampen, maar trek de juiste kleding aan. Mijn tip: gebruik Gore-Tex producten. 

Tip 3. Neem altijd water en Dextro Energy mee. Bootcamp is zwaar. De meeste mensen zweten meer tijdens het bootcampen dan tijdens het hardlopen en verliezen veel water. 

Tip 4. Iedereen kan bootcampen. Of je nu sportief bent of niet, jong of oud, iedereen kan het. Wel is er één gouden regel: luister naar je lichaam. Bouw het rustig op en als je net begint: neem altijd een rustdag, sport nooit twee dagen achter elkaar.

Tip 5: Hoeveel bootcamp-trainingen er zijn, is onbekend. HIER kun je zien waar je bij jou in de buurt bootcamp kunt doen. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore