EditieNL

Ophef dikke tijgers in China: parkeigenaren ontkennen het overgewicht

08 februari 2017 17:53 Aangepast: 08 februari 2017 17:53
Beeld © Facebook CGTN

Je zou denken dat de foto's bewerkt zijn, maar niets is minder waar. De foto's van dikke tijgers zijn gemaakt in een Chinese dierentuin in Harbin. De eigenaren van het park zeggen dat er niks aan de hand is.

Deze dieren zijn te vinden in het Siberian Tiger Park in het noordoosten van China. In het wild zijn Siberische tijgers erg snel, fit en lenig, maar deze tijgers zijn dat helemaal niet: ze zijn zo dik dat ze nauwelijks overeind kunnen komen. 

'Zwaar overgewicht'

De bezoekers van het park zijn verbaasd, maar de parkeigenaren maken zich geen zorgen. "Het is normaal voor tijgers om wat gewicht aan te komen in de winter", zegt de woordvoerder tegen het Englse blad Metro. "Het extra gewicht verliezen ze weer in de lente."

Maar dierenorganisaties zijn niet blij. Zo zegt de woordvoerder van de Born Free Foundation: "Deze tijgers hebben zwaar overgewicht. Dat is veroorzaakt door een onnatuurlijk dieet, weinig mogelijkheden om te bewegen en het constante gevangenschap. Dit is niet grappig of 'schattig', deze dieren zijn ziek."

Eerder in het nieuws

Het park is al eerder negatief in het nieuws gekomen. In 2015 schreef News.com een artikel over de manier waarop de dieren worden gevoerd. Bezoekers kunnen betalen om de tijgers te voeren met stukjes vlees of kippen, wat mogelijk het overgewicht van de dieren verklaard. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`