Veel mannen krijgen al de rillingen bij het woord 'shoppen'. Voor die mannen is er nu een oplossing: je eigen online personal shopper, zodat je er zelf nooit meer over na hoeft te denken.

Alle mannen aan de online personal shopper

16 januari 2014 17:23 Aangepast: 16 januari 2014 19:03

Veel mannen krijgen al de rillingen bij het woord 'shoppen'. Voor die mannen is er nu een oplossing: je eigen online personal shopper, zodat je er zelf nooit meer over na hoeft te denken.

Winkelen gaat op de schop. We doen het al massaal online, maar de manier waarop we dat doen gaat flink veranderen, zegt onderzoeksbureau Shopping 2020. We willen namelijk niet meer zelf op zoek. Nee, we willen bediend worden. 

Complete look
Vooral mannen hebben niet zo'n zin om websites af te struinen naar aanbiedingen, of die ene broek die past bij die ene trui. En daar spelen verschillende initiatieven op in. Zo begint stylist Fred van Leer met de website Look Today: hij zet elke dag een complete look voor mannen en vrouwen op de site. Je kan ervoor kiezen om de gehele set te kopen, alleen één bepaald kledingstuk, of om alleen even inspiratie op te doen.

Een ander voorbeeld is de website The Cloakroom, die zich helemaal op mannen richt. Zij gaan zelfs nog een stapje verder. Je vult online een vragenlijst in en naar aanleiding daarvan shopt een personal shopper een complete kledingset voor jou bij elkaar. Deze wordt naar je opgestuurd en voilà: een hele nieuwe outfit op de deurmat!

Op maat geleverd
Volgens futurist Paul Ostendorf is dit de toekomst: "We krijgen een geïndividualiseerde maatschappij waarbij alles op maat geleverd wordt. Technisch gezien is alles mogelijk. Maar ik denk wel dat mensen uiteindelijk zelf willen beslissen." 

Want tsja, je moet die complete outfit natuurlijk nog wel leuk vinden. Verslaggever Joachim van Maaren nam vandaag de proef op de som. Hij kreeg advies van een personal shopper bij The Cloakroom. Benieuwd naar wat zijn look is geworden en wat hij ervan vond? Bekijk hieronder het resultaat...

`