Nederland

Extra geld scholen vooral naar directie

17 januari 2014 06:48 Aangepast: 17 januari 2014 06:58

Het extra geld dat de afgelopen maanden naar het voortgezet onderwijs is gegaan, stroomt voor een groot deel naar de directie. Die krijgt door een eigen cao in één klap 15 procent meer loon, terwijl leraren na jaren nullijn nog steeds met lege handen staan.

Schooldirecteuren die voor een periode van maximaal vijf jaar zijn aangesteld, krijgen niet alleen de loonsverhoging van 15 procent, maar nog eens 5 procent extra vanwege de 'onzekerheid' die bij hun tijdelijke contract komt kijken. Dat meldt De Telegraaf.

Geen compensatie voor jonge docenten
Die beloningsverhogingen staan in schril contrast met de werkvloer, zo schrijft de krant. Jonge leraren worden vaak aangenomen met een contract voor een jaar, maar er is bij hen geen sprake van een compensatie voor het feit dat ze in de zomervakantie weer op straat kunnen worden gezet door hun baas.

De nieuwe cao voor bestuurders in het voortgezet onderwijs is vorige zomer algemeen verbindend verklaard. Nu het nieuwe jaar is ingegaan, zien raden van toezicht ineens een flinke tegenvaller opdoemen.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`