Nederland

SP: Laat politici werken voor hun wachtgeld

06 februari 2014 06:29 Aangepast: 06 februari 2014 07:26
Beeld © ANP

Als het aan de SP ligt, gaan oud-politici werken voor hun wachtgeld. Mensen in de bijstand moeten namelijk binnenkort ook een tegenprestatie voor hun uitkering leveren.

En dat mag volgens de SP dus ook van mensen met wachtgeld verwacht worden. De partij voelt eigenlijk niets voor het plan van staatssecretaris Klijnsma om mensen in de bijstand altijd iets terug te laten doen voor hun uitkering - plantsoenenwerk, bijspringen in een verzorgingshuisvoor hun uitkering bijvoorbeeld.

Gelijke monniken
Maar als het plan dan toch door moet gaan, moet het dus ook maar gaan gelden voor oud-politici met wachtgeld. Wie de Tweede Kamer verlaat, moet dan meteen aan de slag voor zijn geld, vindt de partij.

"Als politici dit zulke goede maatregelen vinden voor het normale volk, dan moeten ze die eerst van toepassing verklaren op zichzelf", zegt SP-Kamerlid Sadet Karabulut. "Oud-politici met wachtgeld mogen wat mij betreft ook gedwongen worden om te gaan werken zonder loon en ze mogen ook verplicht worden om te verhuizen. Gelijke monniken, gelijke kappen."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`