Leo Driessen

Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen

15 februari 2014 13:46

Geen actueel verhaal voor vandaag, ik ga zo richting Kerkrade en volg de 1500 meter mannen via de radio.

Ik heb mooie informatie gekregen van Rhian Ket. De schaatser redde het net niet om in Sotsji te mogen starten op het koningsnummer. Hij volgt alles en lijkt mij zeer goed op de hoogte. Hij heeft pikante voorspellingen gedaan en morgenavond zet ik alles op een rijtje. Kijken of Rhian er echt kijk op heeft.

"Mart gaf gelukkig zelf toe dat hij inmiddels een ouwe zuurpruim is geworden."

Intussen heb ik nu even tijd voor wat tijdloze zaken. Deze week heb ik zo’n beetje alles proberen te volgen wat maar enigszins met Sotsji van doen heeft. Zo heb ik ook gekeken naar P en W, waar om en om Mart Smeets en Frank Evenblij aanschoven. Tegelijk is wat veel van het goede. Ik ben nog meer fan geworden van Frank Evenblij, die op hilarische wijze leuke verhalen opdiste over bijvoorbeeld de rodelende dame, die maar niet aan de finish leek te kunnen komen.

Mart was op zijn manier weer zeer belerend, hij gaf gelukkig zelf toe dat hij inmiddels een ouwe zuurpruim is geworden, maar zat er met de feiten nog al eens naast. Zo is Stefan Groothuis niet eind 20, maar reeds 32 jaar en is 7 centimeter echt wat anders dan 17 centimeter.

"Kom op Mart, is het nou zo moeilijk om gewoon te zeggen wat je er van vindt? Of spontaan te liegen, desnoods, en vrolijk beweren dat het allemaal prima is?" 

Een beetje vreemd gevoel kreeg ik ook toen hij omstandig ging uitleggen waarom hij op de middag van de race van Groothuis zowaar tranen in de ogen had gekregen en iets had moeten wegslikken. Hij sprak de woorden op zo’n toon alsof hij heel Nederland toestemming gaf mee te janken, want als hij, Mart, het niet meer droog hield, nou ga dan je gang allemaal maar. Het vervelendste vond ik toch zijn opmerking over de presentatie van zijn (oud-)collega’s in Sotsji. “Daar zeg ik niks over”, sprak De Mart plechtig en ernstig, “En als ik er al wat over zeg, dan doe ik dat intern.”

Kom op Mart, is het nou zo moeilijk om gewoon te zeggen wat je er van vindt? Of spontaan te liegen, desnoods, en vrolijk beweren dat het allemaal prima is? Mocht ik dit zeggen? Ja, dit mocht ik zeggen… van mezelf.

Veel, heel veel plezier dit fraaie sportweekend!

Tot gauw!

Leo Driessen