Nederland

Mishandelde homo liep schedelbreuk op: 'Van alle kanten in elkaar getrapt'

14 februari 2017 20:58 Aangepast: 16 februari 2017 13:33
De daders rijden weg. De foto werd na het incident gemaakt. Beeld © Politie Amsterdam

Bij de ernstige mishandeling van een homostel in Amsterdam, heeft een van de slachtoffers een schedelbreuk opgelopen. De mannen (52 en 55) werden oktober vorig jaar mishandeld na een discussie waarbij ze werden uitgescholden om hun geaardheid. Een van hen deed bij Opsporing Verzocht zijn verhaal.

"Dit is de eerste, ergste en gelijk de grootste keer dat mij zoiets overkomt", zegt het 52-jarige slachtoffer tegen Opsporing Verzocht. "Ik kan er niet tegen dat dit zomaar gebeurt. En dat nog wel in Amsterdam."

Uitgescholden en uitgedaagd

Het getrouwde stel was die bewuste nacht op een gezellig verjaardagsfeestje in Amsterdam-Noord geweest. Terug naar huis, op de pont over het IJ, ging het mis. Ze werden uitgescholden en uitgedaagd door een groepje jongemannen. "We zijn nergens op ingegaan", zegt het slachtoffer. 'We hadden zoiets van: 'laat maar zitten, het zal wel'."

De agressievelingen lieten het er niet bij zitten. Ze brachten de mannen ten val en sloegen er flink op los. "We werden van alle kanten in elkaar getrapt, zomaar uit het niets", zegt het slachtoffer. "Bij de eerste schoppen en klappen gingen bij mij het lampje uit."

Drama

Ook zijn partner was flink toegetakeld. "Zijn gezicht lag open van boven tot onder z'n kin. Dat was gewoon drama. We konden niets doen. Hoe kan dat nou gebeuren? En dat in Amsterdam."

Volgens de politie hebben langskomende studenten kunnen voorkomen dat het letsel erger zou zijn. Zij hebben ook foto's van de daders gemaakt. De studenten werden ook bedreigd. 

De daders zijn nog voortvluchtig.

Thumbnail

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`