Woede om 'minder minder'

Duits persbureau vergelijkt Wilders met Goebbels

20 maart 2014 09:58 Aangepast: 20 maart 2014 14:10

Het Duitse persbureau DPA heeft het optreden van PVV-leider Geert Wilders vergeleken met dat van nazi-minister van propaganda Joseph Goebbels.

DPA schrijft vandaag over de bijeenkomst in Den Haag, waar Wilders zijn aanhangers vroeg of ze meer of minder Marokkanen willen.

Totale oorlog
"De vraagstelling herinnert daarbij aan de beroemde Sportpalastrede van de nationaalsocialistische propagandaminister Joseph Goebbels, waarin hij in 1943 tot 'totale oorlog' opriep", aldus DPA.

Goebbels stelde zijn publiek tijdens de bewuste toespraak in Berlijn telkens vragen die bevestigend beantwoord dienden te worden. Een van die vragen was: "Willen jullie de totale oorlog?"

DPA constateert dat de PVV-leider volgens zijn critici verder gaat dan eerst 'omdat hij voorheen alleen de uitzetting van criminele buitenlanders verlangde'.

Washington Post
Ook de Amerikaanse krant The Washington Post schrijft over de uitspraken van Wilders. Zij koppen: “Nederlandse politicus leidt het roepen van een anti-Marokkanen-leus”.

Al Jazeera
De Arabische nieuwsorganisatie Al Jazeera bericht ook over Wilders. Zij richten zich op #bornhere. De hashtag waarop Marokkaanse Nederlanders protesteren tegen de uitspraken van de PVV-leider. 

El Pais
Verder wordt Wilders ook genoemd in de Spaanse krant El Pais. Zij noemen heb een 'xenofobe en anti-islamitische leider'.
 

 

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore