Wereldleiders in Nederland

'Logistieke missers bij verzorging agenten'

24 maart 2014 23:01 Aangepast: 25 maart 2014 00:23
Beeld © ANP

De politie erkent dat er logistieke problemen waren rond de verzorging van agenten bij de nucleaire top. Vanavond trok politiebond ACP aan de bel, omdat de agenten 'verwaarloosd' zouden worden.

"We zijn problemen tegengekomen dat mensen geen overnachting konden krijgen in eerste instantie of dat het vervoer terug naar huis slecht geregeld was. Of dat we zagen dat agenten gebrek hadden aan voeding", zegt Ruud Bik van de Nationale Politie tegen RTL Nieuws.

De problemen zijn volgens Bik wel direct opgelost. "We hebben ook in een aantal situaties ter plekke oplossingen gezocht voor overnachtingen bij andere hotels. We hebben mensen in restaurants laten eten. En we hebben geprobeerd om mensen zo snel mogelijk weer op de plek van bestemming te krijgen."

"Natuurlijk was dit te voorzien. Daar hebben we ook een 24-uursmeldpunt voor ingesteld, waarbij mensen hun klachten kunnen melden en we aan oplossingen kunnen werken."

Bik wijst op de omvang van de operatie als oorzaak voor de problemen. "Dit is een complexe megaoperatie: 13.000 mensen die meerdere dagen achter elkaar werken. Logistiek complex en operationeel complex. Bovendien verandert het programma ook nog voortdurend op het laatste moment, bijvoorbeeld door de G7-top. We moeten improviseren met onze diensten maar ik vind dat dat eigenlijk hartstikke goed lukt."

Volgens de korpschef is de kritiek van vakbond ACP niet terecht. "Ik vind het heel jammer dat de ACP dit doet. En dat ze daarmee ook die honderden mensen een beetje voor schut zetten. Jammer voor die honderden mensen in de logistieke operatie die zich het snot voor de ogen werken."

 

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore