Hoe moeilijk is het?

Nederlandse kok achter de wok: hoe moeilijk is Chinees koken?

27 maart 2014 17:32 Aangepast: 28 maart 2014 09:30
Beeld © EPA

Een kokstekort dreigt voor honderen Aziatische restaurants in Nederland. Importkoks uit China zijn door strenge wetgeving niet meer zo makkelijk naar hier te halen. Dus moet de Nederlandse kok aan de bak. Kunnen wij eigenlijk Chinees koken?

Het UWV stuurt graag werklozen naar de Chinese restaurants die een kok zoeken. Maar de restaurants klagen dat die de Chinees-Indonesische keuken niet goed in de vingers hebben. Ze kennen de Chinese eetcultuur niet en zouden bovendien zelf ook liever niet willen werken in een Chinees restaurant.

Zijn de klachten terecht? Verslaggever Sander Paulus zet zelf zijn koksmuts op en zoekt het uit. Onder begeleiding van een echte Chinese kok maakt hij Kip Kung Pao en Bami. Bekijk hier of zijn gerechten eetbaar zijn:

Editie NL
`